Topmenu

Wacht niet op een teken van je kinderen. Check je bandenspanning!

Vorige week startte de nieuwe campagne van Recytyre die automobilisten aanspoort om tijdig hun banden(spanning) te controleren. Uitgangspunt van de campagne? Wacht niet op een teken van je kinderen. Check elke maand zelf je bandenspanning.

En omdat een correcte bandenspanning bijdraagt tot een hogere veiligheid op de baan, draagt Baloise Insurance deze campagne een warm hart toe.

Waarom is dit zo belangrijk?

1. Goed voor de veiligheid

Banden met een foute spanning zorgen voor een slechtere wegligging en een langere remafstand. In extreme gevallen leidt het ook tot een klapband. Met de juiste bandenspanning rijden is een stuk veiliger!

2. Goed voor het milieu

Als elke Belg maandelijks zijn banden correct oppompt, besparen we samen 80 miljoen liter brandstof. Goed voor 350 kiloton minder CO2-uitstoot. Correcte bandenspanning zorgt ook voor minder snelle slijtage. Gevolg: de banden komen niet zo snel bij het afval terecht.

3. Goed voor een besparing tot € 300 per jaar

Brandstofverbruik en slijtage voelen chauffeurs ook in de portemonnee. Is de bandenspanning 30 % te laag, dan gaat de band maar half zo lang mee. En dat creëert natuurlijk al vlug nieuwe aankoopkosten. Anderzijds halen goed opgepompte banden het brandstofverbruik omlaag.

Eenvoudig bandenspanning checken? Kijk op http://www.veiligeband.be

Bekijk het instructiefilmpje op veiligeband.be en het wordt meteen duidelijk hoe het moet. Enkel een bandenspanningsmeter is noodzakelijk. Wist u dat  in de meeste tankstations u uw banden gratis kunnen laten controleren en oppompen?

Neem zeker eens een kijkje in de leuke folder met nuttige tips, gratis sms-herinnering, enz.

Wat doet Recytyre eigenlijk?

Recytyre organiseert en stuurt de milieuverantwoorde inzameling en recyclage van de afvalbanden in België. Daarvoor werkt de organisatie samen met de verschillende overheden en met heel wat andere partners: de bandenfabrikanten, inzamelpunten zoals bandencentrales, autodealers, garages … Meer weten? Kijk op recytyre.be.

Bekijk de Video

 

bron:

  • https://www.baloise.be
  • https://veiligeband.be